Missie

Onze doel is om waardevolle, aantrekkelijke en succesvolle producten te lanceren. Ontwerpoplossingen met een hoge technische innovatie, een sterk onmisbaar karakter eigentijds of tijdloos in vorm en een perfecte afspiegeling van het karakter van uw bedrijf.

De toegevoegde waarde van de door ons gebruikte geïntegreerde ontwerpproces ligt verborgen in een werkelijk multidisciplinaire aanpak. Ieder facet wordt in perspectief van de eindoplossing uitgewerkt, van technologie tot esthetiek, van kostprijs tot gebruikersomgeving en van functionaliteit tot emotie. Zo koersen we altijd gericht af op ons target.

Om dit te bereiken werken we in een klein toegewijd team en maken gebruik van een vast netwerk van specialisten. In alle stadia van het proces luisteren we geduldig, effectieve communicatie en zorgvuldige planning is immers cruciaal. Zo prepareren we met de klant de lancering, beide behouden het overzicht en uiteindelijk bereiken we samen hetzelfde doel.

Filosofie

Voor Promea is het vanzelfsprekend dat de service van een ontwerpbureau multidisciplinair is. We zoeken naar het hoogst haalbare op gebied van industrieel ontwerp, met onze wortels in de werktuigbouwkunde en onze passie voor design. Ons vakgebied is constant in beweging. Onze tools worden steeds beter en de toegang tot informatie lijkt oneindig, op die manier zijn we steeds meer in staat om door middel van productontwerp onze omgeving naar onze hand te zetten. De huidige tijdgeest word gekarakteriseerd door een soort afwezigheid van een leidende visie of ideologie, waardoor in de westerse maatschappij nieuwe uitdagingen ontstaan. Markten en economische activiteit verplaatst zich, migratie en media zorgen constant voor veranderingen van onze culturen. Onze materialistische levensstandaard lijkt vaak te botsen met behoefte aan voedsel en leefomgeving.

Dit terwijl we in een tijd leven van ongekende wetenschappelijke en technische vooruitgang, wat kan zorgen enorme verbeteringen van de basisbehoeften. Daarin spelen ontwerpers een grote rol, ze overwegen hun verantwoordelijkheden, kansen en mogelijkheden. De problemen die we tegenkomen zijn vaak complex en de keuzes lastig, Promea gelooft dat vooruitgang de enige manier is om de toekomst tegemoet te treden.

Resultaten 

Sinds begin jaren negentig heeft Promea Design langdurige relaties opgebouwd met cliënten op gebied van revalidatie en medische technologie, meubels, mobiliteit, professionele en consumenten elektronica. Klanten variëren van starters tot toonaangevende multinationals.

Onze bijdrage gaan van ontwikkeling van ideeën en concepten tot de supervisie van de eerste productieruns. Sommige van onze ontwerpen zijn bekroond met nationale en internationale designprijzen, en enkele uitvindingen zijn gepatenteerd. We zijn trots op onze positie als prefferd supplier voor een aantal bedrijven, iets wat ons in staat stelde om succesvolle producten te creëren. Onze ontwerpen vertonen vaak opvallend lange lifecycles, wat opgevat kan worden als waardering vanuit de markt.

Onze prijzen:

4x erkenning Goed Industrieel Ontwerp
1x Beste Noviteit Jaarbeurs Utrecht
1x Brabantse Innovatieprijs
1x Select entry Designboom/Fiat Design Contest
1x Winnaar Internationaal Bicycle Design Competition Taiwan

Netwerk

Partners in Industrial Design

GBDS
Brogonje Design
George Hlavacs Studios
Q-Square consultants

Preferred suppliers
Amitek Prototyping
Dimarco Productrealisatie
Danielson Man Machine Interfaces

Promea Industral Design is lid van de Bond Nederlandse Ontwerpers (BNO). Geheimhoudingscontracten, leveringsvoorwaarden en tarieven zijn overeenkomstig de richtlijnen van de BNO.